Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer Nederlanders naar Duitse supermarkt

​Door de grote prijsverschillen gaan steeds meer Nederlandse consumenten op 'foodtrip' naar Duitsland. Inwoners van Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland besteden steeds meer bij onze oosterburen. Dit blijkt uit onderzoek van GfK.

Bijna de helft van de Limburgers (48 procent) haalde het afgelopen jaar eens per maand boodschappen over de grens. Een jaar geleden was dat nog 44 procent. Van hun totale bestedingen aan voeding komt 4,8 procent over de grens terecht. Vooral voor wijn en aperitieven (15,6 procent), frisdranken en vruchtensappen (6,9 procent) en sanitaire producten (6,8 procent) trekken ze de grens over.

Hogere accijnzen

Dat de prijzen in Duitsland lager liggen, komt voornamelijk door de hoge accijnzen die in Nederland betaald moeten worden. Volgens GfK's Research Director Joop Holla zijn consumenten voor een fles wijn in Nederland beduidend duurder uit. Nederlanders die over de grens hun inkopen doen, slaan vaak in één keer veel producten in. Het bedrag per supermarktbezoek in het buitenland ligt gemiddeld zo'n derde hoger dan in Nederland.

België

Voor Brabanders en Zeeuwen is het minder aantrekkelijk om Belgische supermarkten te bezoeken. Het prijspeil ligt daar namelijk iets hoger dan in Nederland. Het komt dus vaker voor dat Belgen in Nederland boodschappen doen. Volgens Holla zijn er zelfs Nederlandse supermarkten die folders verspreiden in België om onze zuiderburen te verleiden om in ons land hun inkopen te doen.
Publicatiedatum: