Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We blijven resoluut gaan voor zuiver speltbrood"

De Trog: Minder volume speltbrood door tekort aan grondstoffen

Bio Bakkerij De Trog in Ieper (Belgiƫ) wordt momenteel geconfronteerd met een aanzienlijk tekort aan speltbloem en -meel op de markt. Hierdoor kan de leverancier niet meer voldoen aan hun vraag naar spelt. Dit meldt de bakkerij in dit bericht op haar website: "Wij zijn dus noodgedwongen op zoek gegaan naar een andere leverancier, maar we hebben jammer genoeg moeten vaststellen dat de bloemeigenschappen niet van dezelfde kwaliteit zijn als de bloem die wij normaal gezien gebruiken. Hierdoor krijgen we heel wat problemen met het maken van onze speltdesem en ook bij het maken van onze speltmeelbroden."

"We willen dit probleem niet oplossen door tarwegluten of tarwebloem toe te voegen aan ons deeg, aangezien dat de eigenheid van dit uitzonderlijke broodje ongetwijfeld zou aantasten. Wij blijven dus resoluut gaan voor een zuiver speltbrood, en we zijn ervan overtuigd dat onze klanten net kiezen voor dit brood omdat er geen tarwe aan wordt toegevoegd. Ook gebruiken wij uiteraard geen broodverbeteraar om dit probleem op te lossen, want dat zou geheel in strijd zou zijn met onze filosofie."

"Om de bovenstaande redenen zal ons speltbrood momenteel dus iets minder volume hebben dan voorheen. Wij doen uiteraard ons uiterste best om het brood zo goed mogelijk aan te bieden, maar steevast op een natuurlijke en biologische wijze. Wij hopen op uw begrip te mogen rekenen, en danken u voor uw vertrouwen."

Voor meer informatie: www.detrog.be

Publicatiedatum: