Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Het Belgische biobierenboek

Elke Aerts, oprichtster van eco magazine Visita en fan van alles wat bio, bewust én bier is, besloot haar tanden in een langgekoesterde droom te zetten: de samenstelling en uitgave van een zeer compleet overzicht van Belgische biobieren. Dat zat er dan ook al even aan te komen... en het werd de hoogste tijd.

Nationale bio-schatten

België mag dan bekend staan als bierland bij uitstek, toch zijn ze bij lange na niet zo trots op hun eigen gerstenat als je zou vermoeden. Over de biologische bieren is al helemaal (te) weinig geweten, en dat is anno 2014 helemaal ten onrechte. De huidige generatie biobieren hoeft namelijk allerminst onder te doen voor hun grote industriële broertjes.


Elke Aerts.

Klein meisje tussen hoge kratten

Elke Aerts was al vroeg gefascineerd door bier vanwege de vele uurtjes speelplezier in de drankenhandel waar haar 'Bompa' werkte. Op – gelukkig – latere leeftijd verlegde ze haar fascinatie voor het spelen tussen de metershoge kratten naar de smaak van het bier zelf. Ook ontdekte ze dat een bio- en ecologische levensstijl op haar lijf geschreven was. Een voorkeur voor artisanaal gebrouwen bier lag dus helemaal voor de hand.


Belgische biobieren

Die liefde voor bio en bier heeft ze omgezet naar een e-book met daarin alle Belgische biobieren, interviews met hun geestelijke (biologische?) vaders, en kijkjes in de 'achtertuinen' van rasechte artisanale brouwerijen. Wat de gemiddelde bierliefhebber en lekkerbek eveneens interessant zal vinden zijn de extra recepten, waarin een selectie van de bieren is verwerkt. Gaande van stoofpotjes tot biersorbet (!) en een – overigens volstrekt legale – spacecake! Spannend.

Het e-book is vanaf 27 februari verkrijgbaar voor een lanceringsprijs van 12 euro. Dit tot en met 7 maart, dan zal de standaardprijs 17 euro bedragen.

Het boek is verkrijgbaar via deze pagina.
Publicatiedatum: