Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere uitbetaalprijzen bio-tarwe door hoger eiwitgehalte

Om de maximale meerwaarde uit de tarweteelt te halen is de afzet van biologische tarwe voornamelijk gericht op het baktarwesegment. Door baktarwe te leveren is er een mooie premie te behalen.

Agrifirm Plant test op de Broekemahoeve in Lelystad elk jaar biologische winter- en zomertarwerassen op geschiktheid voor de biologische teelt en afzet. Al een aantal jaar is het ras Lavett de enige gezonde biologische zomertarwe die ook de gewenste bakkwaliteit levert.

Om de gewenste kwaliteit bij de molenaars en maalderijen te leveren
streven we naar verbeteringen van het rassenassortiment. De gezonde rassen van het demoveld worden daarom getest op bakwaardigheid. Biologisch bakker Korpool bakt en beoordeelt bij BD-granen onder toeziend oog van de biologische graanpoolcommissie brood van de gezonde tarwerassen.


Bakwaarde

Verschillende factoren maken uit wat de bakwaarde van een ras is. Bijvoorbeeld het ras, de weersomstandigheden tijdens de teelt en de beschikbaarheid van stikstof. Meer opneembare stikstof tijdens de bloei heeft naast een hogere opbrengst, ook een positief effect op het gehalte en de kwaliteit van het eiwit in de korrel. Hoe hoger het eiwitgehalte in de korrel hoe beter de tarwe bakt. Een hoog eiwitgehalte wordt vanwege deze bakwaarde goed gewaardeerd door afnemers van biologische baktarwe. Agrifirm Plant adviseert daarom een verse stikstofgift rond het bloeitijdstip. Want hoe hoger het eiwit gehalte van de tarwe, hoe hoger de uitbetaalprijs van uw tarwe.

Voor meer informatie: www.agrifirm.nl
Publicatiedatum: