Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commissie laat gentechmaïs toe

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de gentech-maïssoort Pioneer 1507. De maïs is bestand tegen het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat en tegen insectenvraat. Eerder deze week steunde een ruime meerderheid van de Tweede Kamer een motie van de Partij voor de Dieren tegen de toelating. In de EU is de grote meerderheid van de lidstaten ook tegen toelating, waaronder Nederland. Het aantal stemmen per land verschilt echter en grote landen als het Verenigd Koninkrijk en Spanje stemden voor. Sommige landen onthielden zich van stemming, waaronder Duitsland, België en Portugal.

Bionext is niet blij met de toelating, omdat de biologische sector vrij wil blijven van genetisch gemanipuleerde organismen. Maaike Raaijmakers, projectleider gentechvrije landbouw: "Deze uitkomst is zeer teleurstellend gezien de grote maatschappelijke en politieke weerstand tegen de toelating van dit gewas. Ik verwacht niet dat deze gentechmaïs in Nederland geteeld gaat worden. Maar de uitspraak van de Europese Commissie heeft mogelijk een precedent werking; het is te verwachten dat meer gentechgewassen nu zullen worden toegelaten."
 
Publicatiedatum: