Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezonder afrekenen

U heeft er mogelijk al een en ander over vernomen, maar er is momenteel veel te doen om de schadelijke stof Bisfenol A (BPA) in verpakkingen en op kassabonnen.
Verschillende onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat BPA bij mensen de kans verhoogt op onder andere hartziekten, diabetes en kanker .

Om een afdruk te krijgen op thermobonrollen zijn deze aan één kant voorzien van een los laagje BPA dat verkleurt bij verhitting. Dit losse laagje dringt via de huid het lichaam binnen en met name bij kassamedewerkers zijn dan ook aanzienlijk hogere BPA-waarden gemeten.



Inmiddels zijn er thermobonrollen ontwikkeld waarop deze stof niet meer aanwezig is, zodat afrekenen zowel voor uw klanten als voor u en uw medewerkers gezonder is.
Uiteraard zijn deze rollen aan de achterzijde ook voorzien van het FSC-keurmerk.
Diverse natuurvoedingswinkels, zoals bijvoorbeeld Goodyfood in Hilversum en Lazuur Food Company in Wageningen, maken reeds gebruik van deze rollen.

Cocon Verpakkingen levert BPA-vrije thermobonrollen 80x80x12 millimeter uit voorraad, andere afmetingen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Voor meer informatie: www.coconverpakkingen.nl
Publicatiedatum: