Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staatssecretaris Dijksma naar BioFach 2014

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken bezoekt op woensdag 12 februari BioFach 2014 in Nürnberg. BioFach is de grootste vakbeurs van Europa op het gebied van de biologische landbouw. Dit jaar is een jubileumjaar; de beurs bestaat 25 jaar.

Staatssecretaris Dijksma: "Biologische productie zit in de lift en dat is een goede zaak. Zowel Nederlandse als Duitse consumenten kiezen steeds vaker voor biologische producten. In Nederland is de biologische productie het afgelopen jaar weer fors gestegen. De totale omzet heeft inmiddels een waarde van zo'n 2 miljard euro, waarvan bijna de helft wordt geëxporteerd."


Belangrijkste exportmarkt

Duitsland is voor Nederland een belangrijke afzetmarkt voor biologische landbouwproducten. Nederland is dan ook altijd goed vertegenwoordigd op deze vakbeurs. Dit jaar exposeren er zo'n 85 Nederlandse biologische bedrijven op de BioFach.

Dijksma maakt tijdens haar bezoek aan de vakbeurs een rondgang over de beurs en bezoekt daarbij het Nederlandse paviljoen en Nederlandse deelnemers. Ook zal zij spreken tijdens een Ronde tafel met als thema 'Verbeteringen van de kwaliteitsborging en regelgeving die nodig zijn voor een gezonde groei van de biologische sector'. Belangrijke aspecten daarbij zijn ruimte voor de biologische ondernemer om te innoveren en vertrouwen van de consument.
Publicatiedatum: