Flammkuchen wint Horecava Innovation Award - categorie Food & Beverage
Het product Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas. Volgens de jury is de Elzasser Flammkuchen, met knapperige bodem, inkooptechnisch interessant met goede winstmarges. Het gerecht is voor de horecaondernemer eenvoudig en snel te bereiden.
Flammkuchen bestaat uit een flinterdunne deegbodem van Elzasser bloem, water, olie en zout. Er kan uitgebreid mee worden gevarieerd door het gebruik van verschillende ingrediënten en toppings. De granen voor het deeg worden milieuvriendelijk verbouwd zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen en/of toevoegingen. Flammkuchen kent zowel hartige als zoete bereidingen en is tevens als vegetarische of volledig biologische variant te consumeren. Het samen delen op verschillende eetmomenten maakt dat Flammkuchen complementeert met onze huidige consumeerwijze.
Het Flammkuchenconcept is geschikt voor hotels, restaurants, de evenementenmarkt, cateringbranche en de zorgsector. Flammkuchen is op de markt met een starterspakket en een gourmetpakket inclusief Flammkuchenoven. De dunne afbakbodems, gemaakt van Elzasser tarwebloem, worden koelvers door de producent of diepgevroren vanuit de groothandel geleverd. Als concept wordt het ondersteund met blankhouten presentatieplanken, rol- en instrijkmessen, ingrediënten en een oven.
Voor meer informatie: www.flammkuchen.nl