Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export groeit bescheiden

Het volume van de uitvoer van goederen was in november 2,4 procent groter dan een jaar eerder. In september en oktober was er daarentegen een kleine krimp. Het volume van de invoer nam in november met 0,8 procent toe na een lichte krimp in oktober. De volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten.

De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 36,8 miljard euro. Dat is 2,7 procent minder dan een jaar eerder. De invoerwaarde kromp met 4,0 procent tot 32,6 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg 4,2 miljard euro. Dat is 0,3 miljard euro meer dan in november 2012. De waardecijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdageffecten. In 2013 had de maand november een werkdag minder dan in 2012.

De in- en uitvoerprijzen lagen in november op een lager niveau dan een jaar eerder. De uitvoerprijzen waren 2,4 procent lager, de invoerprijzen 2,1 procent. De ruilvoet van de buitenlandse goederenhandel is daarmee ten opzichte van november 2012 iets verslechterd.

Volgens de Exportradar was het beeld voor de export in januari gunstiger dan een maand eerder.



Meer cijfers staan op de themapagina Internationale handel.

Klik hier voor meer conjunctuurinformatie.

Bron: CBS
Publicatiedatum: