Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kom kennismaken tijdens de BioVak

Exportplannen? Ithaka Organic Trading helpt bio-ondernemers graag op weg

Sinds een paar maanden timmert biologische start up, Ithaka Organic Trading hard aan de weg om in het buitenland geproduceerde biologische producten in Nederland te vermarkten. Via handelscontracten met buitenlandse producenten verkrijgen zij de exclusiviteit om in een bepaald marktgebied die biologische producten te verkopen.
 
Verkoop geschiedt via groothandelaren danwel rechtstreeks met biologische gespecialiseerde retailers. Eén van de producenten die Ithaka vertegenwoordigt zijn de biologische groentechips van fabrikant Croustisud uit de Franse Ardeche. Een hit in Frankrijk, en hopelijk binnenkort ook in Nederland. Andere producenten zijn: Jules Brochenin (oliën, healthbars), Domaine d'Uza (Franse asperges) en voor de industrie bio-ei producten, vloeibaar/poeder-eiwit en eigeel van Ovobio-Blanchard.
 


Vanuit Nederland, biologische producten van Hollandse bodem exporteren naar het buitenland, behoort eveneens tot de mogelijkheden.
 
Achtergrond en ervaring heeft Johan Troost van Ithaka Organic Trading onder meer opgedaan met de export van biologische producten van Naturelle en van Eosta. In de laatste 5 jaar heeft Ithaka een goed netwerk opgebouwd in Duitsland, Scandinavië en Zuid-Europa op groothandels-, retail- en industrieniveau.
 
Deze im- en export past naadloos in de missie-doelstelling van Ithaka Organic Trading: de totale biologische consumptie verhogen door biologische producten in nieuwe markten te introduceren, 'Growing the organic footprint'.
 
Ithaka Organic Trading komt graag in contact met biologische ondernemers die hun producten in het buitenland willen afzetten. Op de BioVak van 22 en 23 januari aanstaande, zijn biologische ondernemers met exportplannen van harte welkom op de stand van Ithaka Organic Trading. Standnummer: DF 271.
 
Kijk voor meer informatie op www.ithakaorganictrading.nl.
Publicatiedatum: