Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18 en 19 januari

Tuinvogeltelling 2014: Laat uw vogels meetellen!

Op 18 en 19 januari 2014 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland de elfde Tuinvogeltelling. Tussen 6 en 17 januari kunnen ook basisscholen weer hun schoolpleinvogels doorgeven via de Tuinvogeltelling voor Scholen.

In januari 2013 hielp het prachtige winterweer mee: met ruim 70.000 deelnemers was deze tiende editie de grootste Tuinvogeltelling. Op veel plekken lag nog een pak sneeuw, het vroor bij een gure oostenwind en met name zaterdag liet de zon zich goed zien. Door dit koude vriesweer trokken veel vogels naar tuinen waar het voedsel iets makkelijker voorhanden was dan in bossen of andere buitengebieden.



De huismus eindigde weer op nummer 1, gevolgd door de koolmees en de merel. Opvallend aan de top-10 in 2013 was dat de ekster verdween uit de top-10, dat de roodborst juist weer een plekje veroverde in de top-10 en dat de spreeuw van plaats 6 naar plaats 9 kelderde.

De Tuinvogeltelling is een belangrijk evenement omdat de telresultaten een momentopname leveren van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn: landelijk, per provincie en per gemeente. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen van Sovon Vogelonderzoek Nederland levert het op termijn een beeld van de ontwikkelingen in tuingebruik door vogels. Met deze gegevens bepaalt Vogelbescherming hoe tuinvogels het beste geholpen kunnen worden.
 
Klik hier om je aan te melden.
Publicatiedatum: