Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Helft Nederlanders niet naar toilet op werk

Meer dan de helft van de Nederlanders vermijdt toiletbezoek op het werk. Vieze toiletten, gebrek aan toiletpapier en stank zijn de voornaamste redenen om pas bij thuiskomst het kleinste kamertje op te zoeken. Dit concludeert hygiëne-aanbieder Tork uit onderzoek van Kien onder 931 Nederlanders naar de waardering van toiletgelegenheden op het werk.

Ruim één op de vier ondervraagden beoordeelt hun kantoortoilet als onhygiënisch. Vooral mannen vinden de toiletten op het werk vaker vies. Opvallend is dat 60% van de mannen én vrouwen toiletbezoek zelfs uitstelt tot thuiskomst. Voor bijna een kwart van de werkenden blijkt toiletbezoek overigens een gelegenheid om even bij te kletsen met collega's of juist om collega's of werk te ontvluchten.

Onhygiënische toiletten staat met bijna 65% op nummer 1 in het lijstje toiletergernissen. Een onfris ruikende ruimte (61%) en ontbrekend toiletpapier (55%) volgen met kleine achterstand. Ook de onmogelijkheid om de handen goed af te drogen en groezelige handzeep zijn veelgehoorde klachten.

Vier op vijf werknemers vinden dat schone toiletten een visitekaartje van het bedrijf zijn. De staat van toiletruimtes op het werk heeft volgens hen ook invloed op de productiviteit: een vijfde van de werkenden geeft aan dat de staat van de wc van invloed is op de manier waarop ze hun werkzaamheden uitvoeren.

Publicatiedatum: