Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adoptiekerstbomen kunnen weer terug naar uitgiftepunten

Tholen - De populariteit van Adopteer een kerstboom neemt nog altijd toe. Consumenten adopteren een biologisch gekweekte kerstboom en kunnen hun adoptiekerstboom na de jaarwisseling weer terugbrengen. De kerstboom gaat dan opnieuw de grond in en kan voor de volgende Kerst weer opgehaald worden. Vanaf vandaag (donderdag 2 januari) kunnen de adoptanten hun adoptiekerstboom weer terugbrengen bij de uitgiftepunten.

Erwin Kooijman, van uitgiftepunt Randijk Bamboe en Hoveniers in Leusden, verwacht dat er aanstaande zaterdag al een hoop bomen terug zullen zijn gebracht. "We zijn nu voorbereidingen aan het treffen. Om overzicht te kunnen houden gaan we proberen om de bomen op numerieke volgorde terug te planten. Daarvoor leggen we nu alvast grote vakken aan", aldus Erwin.



Hij geeft aan dat weer heel goed is gegaan. "Bij de meeste uitgiftepunten zijn weer meer bomen weggegaan dan in 2012." Er zijn inmiddels 10 uitgiftepunten te vinden in Nederland. Ook bij natuurvoedingswinkel De Smaak van Echt in Baarn konden consumenten dit keer terecht voor de kleine maat adoptiekerstbomen. Diverse uitgiftepunten kweken zelf de bomen, zoals Kraaybeekerhof, Tuinindestad Groningen en Schout Plantenkwekerij in Waalre. Bij de andere uitgiftepunten bezorgt Erwin zelf de bomen. "De komende tijd ga ik bij deze uitgiftepunten de bomen ook weer ophalen om ze terug te kunnen planten in onze tuin."

Kraaybeerkerhof deed voor de tweede keer mee aan Adopteer een kerstboom. "Dit ging wederom heel goed. Het aantal geadopteerde bomen daar is verdubbeld tot ongeveer 200 bomen." Erwin gaf eind 2012 al aan dat ze flink aan het aanplanten waren. Daarmee hopen de initiatiefnemers van Adopteer een kerstboom het aanbod de komende jaren verder uit te breiden. "We hebben er zo'n 3.500 tot 4.000 in opkweek staan en hopen voor de volgende editie van Adopteer een kerstboom een gedeelte daarvan te kunnen gaan gebruiken."

Het merendeel van de adoptanten is volgens Erwin vaste klant. "Toch hebben we ook weer veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. Zij horen over deze actie via de media of door middel van mond-tot-mondreclame. Hieruit blijkt dat we een heel interessant product aanbieden."

De hovenier hoopt dat er door het land heen nog meer uitgiftepunten bij gaan komen. "Het handigste is als deze uitgiftepunten ook zelf bomen kunnen kweken, aangezien het voor mij een beetje te ver is om bijvoorbeeld in Amsterdam te leveren en de bomen vervolgens weer op te komen halen."

Voor meer informatie: www.adopteereenkerstboom.nl