Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Faranak Mirjalili, I love vintage en label Bannou:

"100% duurzame kleding verkopen is nog niet mogelijk"

Faranak Mirjalili (27) heeft de winkel I love vintage en het label Bannou opgericht. Ze is opgenomen in de Duurzame Jonge 100-lijst van Dagblad Trouw. Op OneWold.nl is een interview met haar gepubliceerd. Hierin vertelt ze onder meer dat bij haar kledingmerk het niet voorop staat om zo duurzaam mogelijk te zijn. "Identiteit en creativiteit van het merk hebben voorrang. Toch was ik het niet eens met de ondoorzichtigheid van de productieketen in de modewereld. Ik heb een idealistische manier van kijken op de wereld en heb daarom, naast de winkel I Love Vintage, het merk Bannou opgericht."

Met een piramidevormig model is op de labels aangegeven hoe duurzaam het kledingstuk is. "Op deze manier kan ik transparant zijn naar de klant. Ik wil niet dat alleen ik weet hoe duurzaam een kledingstuk is. Met het label laat ik de klant ook meedenken in hoe duurzaam ze willen zijn en houdt ik ze op die manier onbewust een spiegel voor."



Volgens haar is het materiaal het meest lastig. "Vaak als de stof duurzaam is, kom je erachter dat het niet duurzaam is geverfd. In essentie wilde ik 100% duurzame kleding verkopen maar dat is nog niet mogelijk. Ik zat hierdoor een tijdje in een worsteling of ik hier alsnog mee door zou moeten gaan, ook als het niet geheel duurzaam kan. Ik ging door want ik lig toch liever op mijn sterfbed met het idee dat ik een stap in de goede richting heb gemaakt dan dat ik alleen bakken met geld heb verdiend."

Bron: OneWorld
Publicatiedatum: