De smaakjury bestond uit voorzitter Jonathan Karpathios, Jeroen Thijssen, schrijver en journalist bij Dagblad Trouw, Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious en Harry van Delft, (interim) directeur Food-opleidingen en Lector AgroFoodMarketing aan de HAS Hogeschool. Zij kozen tijdens de spannende finale in het voormalige kloostercomplex 'Landgoed Roepaen' in Gennep voor het aardbeienijs. "De smaak is volledig in balans, het ijs is niet te zoet en echt biologisch, een groot pluspunt", riep voorzitter Karpathios enthousiast. Tot regiowinnaars werden uitgeroepen: de Campereiland boeren vanillevla van Harry, Petra en Irene Bruins van Erf 1 uit Kampen en Sweet Pepper Surprise van Larisse van der Haar-Buijze uit Geldermalsen.
Jonathan Karpathios en Nina Weerman.
Landelijke wedstrijd
Onder de naam De Smaak van NL streden foodondernemers voor het zesde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland. Syntens Innovatiecentrum organiseerde deze landelijke competitie ook in 2013 voor producenten van smaakvolle voedingsproducten, dit jaar met Regio Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013. Syntens wilde met deze competitie ondernemers uitdagen zich verder te ontwikkelen en bood hiertoe inspiratie, kennis en contacten aan. De negen deelnemers aan de finale kwamen uit heel Nederland en zijn in regionale voorrondes geselecteerd.Voor meer informatie: www.syntens.nl/desmaakvanNL