Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Resultaat uitgebreide Britse proef met 350 deelnemers

"Wie eenmaal elektrisch rijdt, wil niet meer anders"

Uit een Britse studie is gebleken dat 80% van de mensen hun auto's zouden willen ruilen voor een elektrisch voertuig. Deze mensen hebben deelgenomen aan een door de overheid gefinancierde proef. Dit onderzoek maakte deel uit van het 'Low Emissions Vehicles and the Technology Strategy Boards Ultra-Low Carbon Vehicle (ULCV)' dat in 2008 gelanceerd werd. De meerderheid van de 350 chauffeurs ziet de elektrische auto als een haalbare optie en veel mensen zijn van plan om hun traditionele auto's te vervangen door elektrische versies.

Ongeveer 350 chauffeurs kregen de afgelopen jaren een elektrische auto tot hun beschikking, zodat zij de techniek en laadinfrastructuur kunnen begrijpen. Gedurende de proef werd meer dan 1,5 miljoen mijl gereden en de auto's werden meer dan 51.000 keer opgeladen.



Uit de studie blijkt dat de houding van mensen ten opzichte van de elektrische auto's veranderde naarmate ze meer gewend raakten aan het gebruik van de auto. Ze hebben zich snel aangepast aan onbekende functies zoals de oplaadbehoefte en het regeneratieve remsysteem

Robert Evans, directeur van Cenex, die de proef hebben uitgevoerd, zei dat de resultaten mensen moeten kunnen overtuigen dat de elektrische auto praktisch genoeg zijn voor dagelijks gebruik.

Bron: Business Green
Publicatiedatum: