Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Resten gevonden in alle urinemonsters

Glyfosaat (Roundup) schaadt gezondheid Deense melkkoeien

Het milieu, de mens en nu ook het vee, de schade die glyfosaat toebrengt kent blijkbaar geen grenzen. Een nieuwe studie uit Denemarken laat namelijk zien dat ook melkkoeien geschaad worden door het landbouwgif. Glysofaat, het primaire actieve ingrediƫnt van Roundup, werd gevonden in 100 procent van de urinemonsters verzameld van melkkoeien in heel Denemarken.

Dr. Monika Kruger en haar collega's van de Universiteit van Leipzig in Duitsland en de Minoufiya Universiteit in Egypte hadden niet verwacht om glyfosaat in alle verzamelde urinemonsters te vinden. Ze geven aan dat de gegevens voor zich spreken en dat het illustreert hoe alom vertegenwoordigd dit middel is in de hele omgeving. In alle gevallen blijkt dat bij de melkkoeien het glyfosaat niet alleen in urine zit, maar ook in het bloed. Dit op een niveau dat ernstige celtoxiciteit suggereert.

De studie is gepubliceerd in het Journaal of Environmental & Analytical Toxicology. De studie nam 30 melkkoeien van 8 melkveebedrijven in heel Denemarken onder de loep. Er werden urinemonsters verzameld en alle koeien werden getest op parameters voor cytotoxiciteit. Na analyse van de resultaten werd bepaald dat alle koeien een bepaald niveau van glyfosaat in hun systeem hadden. Veel van deze koeien bleken een uiteenlopende soort en mate van orgaanschade te hebben. Waaronder schade aan de levers, nieren en spiercellen.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Bron: Natural News


Publicatiedatum: