Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
In Trompenburg Tuinen & Arboretum
Basiscursus Het Nieuwe Imkeren van Immeke start 12 juni in Rotterdam

Dit jaar zijn vier bijenvolkeren van Immeke te gast in Trompenburg Tuinen & Arboretum te Rotterdam. Immeke, bestaande uit de Rotterdamse imkers Rinske Kreukniet en Angélique Berger-de Meijer, imkert er op geheel natuurlijke wijze en organiseert in Trompenburg de 'Basiscursus Natural Urban Beekeeping'; het Nieuwe Imkeren.In het Nieuwe Imkeren gaat over het voortbestaan van de bij. De twee imkers zien zichzelf eerder als ondersteuners en begeleiders van de natuurlijke ontwikkeling van de bijenvolkeren. Zo overwinteren de bijen van Immeke op eigen honing in plaats van op suikerstroop en mogen de bijen zelf hun raten bouwen in plaats van dat ze op kunstraat worden gezet. Immeke kiest ervoor de bijen te vermeerderen door ze te laten zwermen; het is de natuurlijke geboorte van een nieuw bijenvolk. Als de zwerm tot rust komt, dan wordt de zwerm door de imkers in een korf geschept en krijgt het een nieuwe behuizing. De bijenkasten van Immeke zijn speciaal ontwikkelde natuurbouwkasten, waarin de bijen in één ruimte optimaal leven en zich zo natuurlijk mogelijk kunnen ontwikkelen.Immeke geeft cursussen, workshops voor kinderen, lezingen en voorlichting over het natuurlijk imkeren en ontwikkelt projecten met inspiratie vanuit het wezen van de bij. De Basiscursus Natural Urban Beekeeping die in Trompenburg wordt gegeven, zit voor dit seizoen helemaal vol. Er is grote interesse voor het Nieuwe Imkeren, ook vanuit reguliere bijenhouders. De cursus is georganiseerd in samenwerking met Ilovebeeing en de BD-imkers. Trompenburg Tuinen & Arboretum stelt de locatie beschikbaar.

Voor wie geïnteresseerd is en wil kennismaken met het Nieuwe Imkeren, kan zich nog inschrijven voor de korte Introductiecursus Holy Bee! Urban Beekeeping die op 12 juni aanstaande start. In deze kennismakingcursus van vier bijeenkomsten komt onder andere aan bod wat stadsimkeren op natuurlijke wijze inhoudt en wat in de stad gedaan kan worden om het voor de bijen zo aangenaam mogelijk te maken. Het is een opstap naar de uitgebreidere basiscursus Natural Urban Beekeeping die het jaar daarop weer wordt gegeven. Kijk voor meer informatie www.immeke.nl.Immeke is blij met de gastvrijheid van Trompenburg Tuinen & Arboretum. Trompenburg is een oase in de stad en een echt paradijs voor bijen. Er is veel voedsel voor ze; volop drachtbloemen en oude bloeiende bomen. De bijenkasten van Immeke staan in de Uithoek op het bloemenveld tegenover het theehuis. Ook de imkers zelf zijn daar gedurende de zomermaanden regelmatig te vinden.

Publicatiedatum: 3-6-2013

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 Evolutie BioAcademy: van naast elkaar naar bij elkaar
14-8-2018 Natuurvoeding: voor duurzame gezondheid
9-8-2018 Crisismaatregelen droogte in Nederland en Vlaanderen
9-8-2018 Rusland stelt standaarden voor productie bio-voeding
7-8-2018 Samen optrekken in de BioAcademy
7-8-2018 Voor landbouwers: geen actualisatie mestforfaits per 1 januari 2019
6-8-2018 SGS gaat inspecties voor Skal uitvoeren
6-8-2018 Skal coulant bij controles op beweiding in periode van droogte en hitte
6-8-2018 Betalen met een biologisch afbreekbare betaalpas
20-7-2018 Bio-Siegel is Duitslands bekendste keurmerk
19-7-2018 Bert van Ruitenbeek betoogt waarom de landbouw radicaal moet veranderen
19-7-2018 CBS: Biologische landbouw groeit
19-7-2018 Nieuwe Groningse subsidie voor Planty Organic
16-7-2018 Lecithine moet vanaf 2019 van biologische oorsprong zijn
16-7-2018 'Proef de meerwaarde van EKO'
10-7-2018 Oekraïne's bio-markt bloeit dankzij Oekraïens-Zwitsers project
9-7-2018 "Als toezichthouder moet je meedoen met professionaliseren"
9-7-2018 Tweede Kamer wil garantie dat NVWA bijzondere kostenoverschrijdingen niet doorrekent in tarieven
9-7-2018 Brexit en bio: "Voorbereidingen in gang zetten essentieel"
9-7-2018 Juni 2018: 56 nieuwe bedrijven met bio-certificering

 

Reacties:


Mevr//Hr
Graag zou ik een simpele tekening voor het zelf maken van een kast voor bijen.Ik ben een beginner en weet niets van het imkeren af,Ja op internet daar kom ik geen wijs uit,ik woon in Rotterdam-west met als achter een tuintje .ga er mn hobby van maken.Werken niet meer dus tijd genoeg om uitgebreid in het imkeren te gaan verdiepen
HG Bob Donker
Bob Donker, Rotterdam (email) - 19-7-2018 12:05:35


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *