Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Geen mensenhanden nodig bij ons bak- en vulproces"

Van Diermen eerste met biologische slagroom- en chocoladesoesjes

Tholen - Het in Spakenburg gevestigde Van Diermen Masterbakers heeft als eerste biologische slagroom- en chocoladesoesjes op de markt gebracht. "We zijn biologische soesjes gaan ontwikkelen omdat we naar de natuurlijke smaak van vroeger streven, verantwoord en ouderwets lekker", aldus Sales Manager Jan Beekhuis.

Jan geeft aan dat er nog geen slagroomsoesjes in een biologische variant verkrijgbaar waren. "Wij zijn in soesproducten gespecialiseerd. Bij het bak- en vulproces zijn geen mensenhanden nodig, waardoor we vooroplopen qua hygiƫne", zo verklaart hij.



Van Diermen wil zo goed en eerlijk mogelijke producten produceren. "De introductie van onze bio-producten past erg goed in onze strategie. Onze producten zijn niet geschikt voor de onderkant van de markt, wij richten ons echt op het bovenste segment."



Naast de natuurvoedingswinkels en supermarkten ziet Jan ook mogelijkheden in de foodservice. "Je kunt de soesjes ook als klein gebakje verkopen, daarom kunnen onze bio-producten ook in de foodservice aanslaan. Ik zie mensen al van onze soesjes genieten met een bak koffie op het terras. Of wat te denken van een bio-soesje bij het dessert? Of als onderdeel van een high tea?" Speciaal voor de foodservice zijn de slagroomsoesjes en chocoladesoesjes leverbaar in zakken van 2x875 gram.



Bij Van Diermen zijn ze er inmiddels al achter dat de biologische branche erg verschilt van de reguliere sector. "We stonden in januari voor het eerst op de BioVak en de sfeer beviel ons erg goed. Dit was precies wat we er van verwacht hadden. De bio-branche past goed bij ons. We zijn een heel grote bakkerij, maar er heerst een informele sfeer. De manier waarop we samenwerken komt het product ten goede. Op zijn Spakenburgs gaan we erg 'down-to-earth' te werk."



Van Diermen Masterbakers is in 1992 opgericht door banketbakker Jan Hilbert van Diermen. Inmiddels zijn er ongeveer 130 mensen werkzaam bij het familiebedrijf.

Voor meer informatie:

Jan Beekhuis
Van Diermen Masterbakers
Handelsweg 1
3751 LR Bunschoten-Spakenburg
033 2995045
j.beekhuis@vandiermen.nl
www.vandiermen.nl