Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Willen echt een vuist maken voor GOTS-gecertificeerd katoen"

Nederlandse bio-textielbedrijven staan gezamenlijk op BioVak 2013

Tholen - Nieuw op de BioVak is dit jaar de 'Green & Fair Fashion Street'. In hal 1 presenteren zes Nederlandse textielbedrijven zich op één platform. De bedrijven tonen gezamenlijk een gevarieerd aanbod GOTS-gecertificeerde bio-katoenen kleding en textiel. "We werden door de organisatoren van de BioVak in eerste instantie allemaal individueel benaderd. Omdat we nu al zeer regelmatig contact hebben onderling is al snel besloten om over te gaan op een gezamenlijke promotie voor GOTS-gecertificeerde kleding", licht Hein Voss van importeur en groothandel H3P Motives toe.

Naast H3P, eigenaar van het merk RE-5, specialist in dames-, heren- en kinderkleding gemaakt van GOTS-gecertificeerd bio-katoen en met het Max Havelaar keurmerk zullen de volgende vijf bedrijven zich presenteren:

  • Sincero fair fashion: Sincero fair fashion verkoopt via internet en de winkel in Utrecht leuke en betaalbare biologische en eerlijke mode. Men kan er terecht voor dames-, heren- en (een klein assortiment) kinderkleding.
  • SJ-agenturen: Staat onder meer voor duurzame mode, waarbij de ontwerpers een verhaal hebben en er gekeken wordt hoe zij zich kunnen verbeteren zodat het past in de huidige samenleving. SJ-agenturen vertegenwoordigt merken als Two Danes, Anno, Elementum en Ellen Willink.
  • Bo Weevil: Pionier in bio-katoen. Initieerden in 1989 al hun eerste bio-katoenproject. Bo Weevil begeleidt producties van bio-textiel en verkoopt uit voorraad kleding, stoffen, badgoed en tassen.
  • Global Woman: Ecologische damesmerk. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit pantalons,rokken en aangevuld met bijpassende jasjes.
  • With a touch of Rose: With a touch of Rose ontwerpt en vervaardigt baby- en kleuterartikelen om te dragen, zorgen en op te bergen. De producten zijn gemaakt van biologisch en Fairtrade gecertificeerd katoen.



Hein geeft aan dat de bedrijven elkaar heel mooi aanvullen. "Het is een mooie mix van winkels, groothandels en producenten. We gebruiken ook elkaars stoffen. We willen op deze manier echt een vuist maken voor GOTS-gecertificeerd katoen en laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bio-katoen."

Voor meer informatie: Hein Voss, 06 46351763