Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumptie bio-asperges stijgt met 1%

Het grootste deel van de asperges, dat afkomstig is uit 28 landen in de Europese Unie, wordt door slechts vier landen geconsumeerd. Dit zijn Duitsland (ruim 85.000 ton), Spanje (ruim 32.000), Italië (ruim 24.000) en Frankrijk (38.000). Het zijn een aantal gegevens die door Daria Lodi tijdens de International Asparagus Days op 17 oktober werden gepresenteerd.

De andere landen, die een aanzienlijke consumptie hebben, zijn Groot-Brittannië, Polen en Nederland. "Uit het oogpunt van de teelt is Duitsland een van de grootste met 130.000 ton, gevolgd door Spanje met 63.000 ton, Italië met 46.000 ton, Frankrijk met 28.000 ton en Nederland is goed voor 20.000 ton asperges", zei Dario Lodi.

In Duitsland worden het grootste deel van de asperges afgezet in hypermarkten (28%), gevolgd door supermarkten (21%) en 16% wordt rechtstreeks door de telers afgezet. De consumptie van biologische asperges is tussen 2013 en 2017 met slechts 1% gestegen.

 

In Spanje wordt 41% van de asperges verkocht in gespecialiseerde winkels, gevolgd door supermarkten (26%).

In Italië zijn het de maanden april, mei, juni en maart waarin de meeste asperges worden aangekocht. Per huishouden is dit ongeveer 2,17 kg. De gemiddelde prijs ging van €4,50 in 2013 naar €4,24 in 2017.

Ongeveer 23% wordt afgezet via supermarkten, 19% via de lokale markt en 18% via gespecialiseerde winkels.

Publicatiedatum: