Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brazilië, Ecuador en Denemarken krijgen zilver

Bio-staat Sikkim wint goud op Future Policy Award

's Werelds beste wetten en beleid ter bevordering van agro-ecologie werden beloond met de Future Policy Award (FPA) 2018.  De "100% biologische staat" Sikkim in India is de winnaar van dit jaar van 'de Oscar voor het beste beleid' met het verslaan van 51 genomineerden uit 25 verschillende landen. Het beleid van Brazilië, Denemarken en Quito (Ecuador) gaat met zilver naar huis. Dit jaar werd de prijs georganiseerd door de Food and Agriculture Organization (FAO) van de VN, de World Future Council (WFC) en IFOAM – Organics International.

De winnaar van goud, Sikkim, is de eerste biologische staat ter wereld. Al het agrarische gebied is biologisch gecertificeerd. Het biologische programma van Sikkim heeft zich bewezen voor de staat en z'n burgers. Consumptie en marktuitbreiding, culturele aspecten en gezondheidszorg, onderwijs, landbouwontwikkeling en duurzaam toerisme zijn allemaal meegenomen in het ontwerp. Het beleid doet chemische gewasbestrijdings- en verbeteringsmiddelen in de ban. De overgang naar dit systeem is meer dan 66.000 telersfamilies ten goede gekomen. Toerisme in Sikkim heeft ook voordeel van de overstap naar 100% biologisch door de staat: het aantal toeristen is met meer dan 50% gestegen tussen 2014 en 2017. Met dit alles is Sikkim een voorbeeld voor hoe andere Indiase staten en landen wereldwijd succesvol zouden kunnen opschalen naar agro-ecologie.
 
Drie zilveren prijzen gingen naar:
 
Brazil’s National Policy for Agroecology and Organic Production (PNAPO, 2012): Tijdens de eerste cyclus werd 364 miljoen euro geïnvesteerd. Daarmee werden 5.300 gemeenten geholpen om voor 30% te investeren in biologische en agro-ecologische schoolvoeding die bij telersfamilies gekocht werd.

Denmark’s Organic Action Plan (2011-2020, geüpdatet in 2015): Als gevolg van dit plan heeft Denemarken het hoogste marktaandeel in biologische producten ter wereld, met bijna 80% van de Denen die biologische producten koopt.

Quito’s Participatory Urban Agriculture Programme (AGRUPAR, 2002): Met meer dan 3.600 stedelijke tuinen op 32 ha en 21.000 mensen die opgeleid zijn biedt de AGRUPAR voedingsveiligheid, verhoogt het inkomens en ontwikkelt het ecosystemen.

De Vision Award naar naar  TEEBAgriFood, een initiatief van “The Economics of Ecosystems and Biodiversity” (TEEB) van VN Environment. TEEBAgriFood heeft een evaluatie-framework voor voedingssystemen ontwikkeld dat besluitmakers helpt om verschillende beleidsmaatregelen en de markt te vergelijken om voeding nauwkeuriger te beoordelen.

De drie eervolle vermeldingen van de the Future Policy Award, gingen dit jaar naar Good Food Purchasing Policy van Los Angeles, VS(2012), naar Agriculture Development Programme van Ndiob, Senegal (2017) en naar From Arms to Farms Programme van Kauswagan, de Filipijnen (2011).

Op 15 oktober worden de prijzen uitgereikt in Rome tijdens de World Food Week. Life webcast is te volgen op: http://www.fao.org/webcast/home/en/item/4874/icode/  en foto's op: https://flic.kr/s/aHskKjojGW

The Future Policy Award 2018 werd mede georganiseerd door World Future Council, FAO enIFOAM – Organics International, met medewerking van Green Cross International, DO-IT – Dutch Organic International Trade, Sekem Group, Egypte en EcorNaturaSi, Italië.

Publicatiedatum: