Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzaam Rasterhoff festival Sneek actief met Bokashi

Op zondag 9 september vindt voor de eerste keer, in het Burgemeester Rasterhoffpark aan de rand van Sneek, het Rasterhoff Festival plaats. Een duurzaam evenement met als hoofdthema: ‘Samen Bewust Duurzaam’. De stands, pleinen, activiteiten, workshops en de aanwezige lokale duurzame initiatieven zijn gericht op onderwerpen zoals Afval & Grondstoffen, Voedsel & Gezonde voeding, Natuur, Tuin & Openbaar groen, Samen Wel-zijn, Bewegen & Ontspannen, Vervoer, Bouwen & Wonen en Kunst & Cultuur. Het Festival is een onderdeel van Expeditie Grutsk & Grien.



Door het volgen van de kringlooproute op het terrein komen alle thema’s voorbij. Diverse organisaties, bedrijven, bewonersgroepen, instellingen, scholen en overheden geven informatie, voorbeelden, producten en bovenal activiteiten. Kringlopen, samenwerken, activiteiten, voorlichting en gezelligheid lopen als rode draden door het prachtige natuurpark heen. Bij het onderdeel ‘Wat leeft er in jouw tuin? Groei & Bloei’ kunnen bezoekers bij de stand van EM Natuurlijk Actief kennis maken met Bokashi en een workshop bijwonen over het maken van Bokashi. Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. Etensresten zoals schillen, stronkjes en kliekjes, maar ook tuinresten en mest met stro zijn organische materialen die gefermenteerd kunnen worden. Alles kan, als het maar vers is. Bokashi is een hoogwaardige bodemverbeteraar en biedt niet alleen voeding voor planten en verbetert de structuur van de bodem, maar activeert ook het bodemleven. Bokashi bevat nuttige microben die zich gaan vestigen in de bodem, zij vermeerderen zich en domineren over de aanwezige schadelijke bacteriën, schimmels en virussen. Zo wordt een ziektewerende bodem en natuurlijke balans gecreëerd. Bokashi past uitstekend bij natuurlijk en biologisch (moes)tuinieren en het sluiten van de kringloop. 



Afvalscheiden met Bokashi
Het festival zelf is ook actief met het fermenteren. Op het terrein staan twee Bokashi-containers waar bezoekers hun etensresten in kunnen deponeren. Ook helpen alle foodtrucks mee om hun organische resten in Bokashi-keukenemmers te verzamelen. Uiteindelijk zal de Bokashi van dit festival in de Dorpstuin van Heeg verwerkt worden. 

Via de hoofdingang aan de Johan Willem Frisostraat missen bezoekers niks van het Festival. Het festival is van 10.30-19.00 uur in het prachtige Burgemeester Rasterhoffpark in Sneek. Lees meer op www.grutskengrien.nl
Publicatiedatum: