Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland stelt standaarden voor productie bio-voeding

President Poetin heeft een nieuwe wet inzake productie, opslag en vervoer van biologische producten in Rusland ondertekend. De wet verbiedt agrochemicaliƫn, conventionele gewasbeschermingsmiddelen, antibiotica, groeistimulatoren en hormonen.

De nieuwe wet zal op 1 januari 2020 van kracht worden. De regelgeving introduceert 'organic produce', 'manufacturer of organic produce' en 'organic agriculture' en stelt controles in op teelt, opslag, labelen, verkoop en vervoer van dergelijke producten.

De wetgeving omvat geen producten als parfumerie, cosmetica en medicijnen, boszaden, jacht- en visproducten.

Meer dan 80 landen hanteren al een dergelijke regelgeving. De eerste pogingen in Rusland werden 15 jaar geleden ondernomen. Deze wetgeving kan, volgens minister Dmitry Medvedev, Rusland helpen aan een mondiaal marktdeel van 25% van biologische producten.

De maatregel, die ook inhoudt dat er een nationaal register opgericht moet worden, zal helpen om oneerlijke spelers van de markt te halen en zal een positieve impact op de kwaliteit van biologische producten hebben.

Publicatiedatum: