Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Bayer zal inzetten op nieuwe Europese toelating voor 15 jaar voor glyfosaat'

De integratie van het Amerikaanse Monsanto binnen het Duitse chemieconcern Bayer mag pas starten op het moment dat de verkoop van specifieke bedrijfsonderdelen aan BASF heeft afgerond. Daarom kan Stefan Kocher tijdens de DLG-velddagen nog optreden als directeur van Monsanto Duitsland. Kocher vertelde daar dat inmiddels 17% van de 110 medewerkers die Monsanto in Duitsland had, is vertrokken. Verder liet hij weten dat er gewerkt wordt aan het verkrijgen van een nieuwe toelating voor een periode van 15 jaar voor het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat in de Europese Unie vanaf 2022. Er wordt momenteel al gewerkt aan het toelatingsdossier.

Hoewel de verkoop van glyfosaat in een periode van 5 jaar is gehalveerd tot 2750 ton, wordt er gewerkt aan een nieuw middel op basis van deze werkzame stof als opvolger voor RoundUp Powerflex, vertelde Kocher. Dat middel moet in 2020 op de markt komen. Het zal een onkruidbestrijdingsmiddel zijn dat naast glyfosaat geen andere werkzame stoffen bevat en waarbij de dosering lager kan blijven de wachttermijn korter zal zijn. Van volledig geel verkleurde velden zal geen sprake meer zijn."

Bron: Agrarheute via AgriHolland
Publicatiedatum: