Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Introductie van Rineke Dijkinga samen met Bakkerij Verbeek

Nieuw: Naakte Haver Brood

Al jaren liep Rineke Dijkinga met het idee van een 'roggebrood'. Maar dan gemaakt van de hele haverkorrel in plaats van rogge. Een vers brood, met de bite van roggebrood en de gunstige eigenschappen van haver. Ze maakte deze wel regelmatig thuis in haar eigen oven, maar daar heeft de rest van Nederland natuurlijk niets aan. Rineke is dan ook trots dat Bakkerij Verbeek haar wens heeft laten uitkomen: een biologisch brood van naakte haverkorrels, naakte havermeel, haverzemelen, water, zeezout en olijfolie. Brood zoals brood volgens Rineke bedoeld is: pure ingrediënten, verder niks.


  • Gebakken door een bakkerij met jarenlange ambachtelijke ervaring en passie voor het vak
  • 12 uur in de oven gebakken, op een lage temperatuur
  • Uniek: een dergelijk brood bestaat nog niet
  • Exclusief te bestellen via Bakkerij Verbeek
  • Met biologische naakte haver uit Sellingen, de thuisbasis van PUUR Rineke
  • Zeer voedzaam brood, goed in te vriezen en een zwaargewicht, circa 1000 gram
  • Smeuïge beet door de gestoomde haverkorrels

En PUUR Rineke meldt dat er flink wat gezondheidsvoordelen in het recept verwerkt zijn:
  • In haver en haverzemelen zitten zogenaamde bèta glucanen. Deze hebben een cholesterolvelagende werking (bij 3 gram per dag).
  • Gemaakt van naakte haver: bij naakte haver valt het kaf van de korrel af zodra de haver rijp is, vandaar de naam 'naakte haver'. Hierdoor hoeft het kaf niet van het koren te worden gescheiden. Zodoende bevat het veel vitale voedingsstoffen.
  • Haver (zeker de hele korrel) heeft door zijn vezels, waaronder de bèta glucanen, de potentie de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
  • Haver bevat van nature geen gluten (maar let op: dit brood heeft niet het logo 'glutenvrij').
  • Met olijfolie in plaats van een Omega 6-rijke olie.
  • En de voordelen van bakken op een lage temperatuur.

Prijzen en bestelprocedure Bakkerij Verbeek

Het brood kan op dezelfde wijze besteld worden als de overige bestellingen bij Bakkerij Verbeek. Het Naakte haver brood is toegevoegd aan het assortimentsoverzicht op www.bakkerijverbeekbestellen.nl.

De komende tijd zal Rineke Dijkinga het Naakte Haver brood meerdere keren onder de aandacht brengen bij haar volgers via nieuwsbrief en social media (bereik: ruim 50.000 mensen). Breng dit brood daarom de komende weken onder de aandacht van je klanten, bijvoorbeeld met een proeverij. De samenwerking tussen PUUR Rineke en Bakkerij Verbeek smaakt naar meer. Binnenkort zullen nog meer producten geïntroduceerd worden.
Publicatiedatum: