Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bezwaar tegen vergunning 500 bio-varkens

De Wijkvereniging Stroom Esch wil geen varkens aan de Oude Bieffel. Volgens Frans Edelijn, voorzitter van Wijkvereniging Stroom Esch, is het wrang om te moeten constateren dat het College van de gemeente Borne een vergunning verleent aan een varkenshouderij dichtbij een woonwijk.

Gezondheid

Het woonklimaat nabij de beoogde varkenshouderij gaat er volgens Edelijn niet op vooruit. Omdat de 500 biologische varkens ook buiten de stal zullen zijn zegt de wijkvoorzitter dat dit 'onherroepelijk' zal leiden tot 'onaanvaardbare gezondheidsrisico’s'. Bij het rapport van de GGD, waarin geconcludeerd wordt dat het met die gezondheidsrisico’s nogal meevalt, zet hij grote vraagtekens. Een onderzoek van Wageningen UR Livestock Research uit 2009 zou juist melden dat er in de nabijheid van een biologische varkenshouderij juist een verhoogd risico is op longaandoeningen door fijnstof.

Overlast

Verder vreest de wijkvereniging stankoverlast en ‘geschreeuw’ van elkaar bespringende opgroeiende varkens. De toegangsweg naar het erf zou ook veel te smal zijn voor het verkeer dat van en naar de varkenshouderij zou rijden.

Bron: Borneboeit.nl
 
Publicatiedatum: