Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
"Slechts klein assortiment vertegenwoordigd in Tomatensoepwijzer"
"Natudis: "Ekoland tomatensoep voldoet aan richtlijnen Voedingscentrum"
Gisteren werd de Tomatensoepwijzer van Questionmark gepubliceerd. In deze wijzer werden soepen beoordeeld naar aanleiding van de gestelde richtlijnen van het Voedingscentrum. Een aantal biologische soepen kwamen hoog op de lijst te staan. Ekoland ontbrak op het winnende podium. Er is slechts een klein deel van het assortiment van de biologische winkel meegenomen, waardoor Ekoland tomatensoep buiten de scope is gebleven. Een soep die volgens de gestelde richtlijnen een podiumplek zou verdienen, aldus Natudis.
Zorgvuldig ontwikkelde soepen
Ekoland ontwikkelde vorig jaar specifiek voor de biologische speciaalzaak, zoals Natuurwinkel een vijftal soepen, waaronder tomatensoep. Ekoland werkte hiervoor nauw samen met een Nederlandse producent die gespecialiseerd is in soepen. De producten zijn ontwikkeld conform de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Alle soepen van Ekoland zijn daarom laag in zout, maximaal 0,5 gram per 100 ml en bevatten dus minder zout dan de soepen die in de Tomatensoepwijzer werden genoemd. Ook zijn de soepen zo ontwikkeld dat er geen suikers toegevoegd zijn. Voor de tomatensoep worden alleen tomaten gebruikt die zoet zijn geworden door de zon.
Onbewerkte soepen
De soepen van Ekoland hebben elk een unieke receptuur en zijn zo onbewerkt mogelijk, zonder onnodige toevoegingen, zodat het lijkt alsof ze zelfgemaakt zijn. De tomatensoep bevat maar liefst 85% tomaten, de erwtensoep 63% erwten, de pompoen-kokossoep 34% pompoen, 30% champignons in de champignonsoep en de linzensoep bevat 20% groene linzen. Hierdoor zijn de soepen puur en herkenbaar van smaak. Door de specifieke bereidingswijze en zorgvuldig gekozen ingrediƫnten is er geen suiker nodig om de soepen op smaak te maken.
Voedingsbewuste consumenten voegen steeds vaker huisgemaakte soepen toe aan hun eetpatroon, met een breed scala aan ingrediƫnten. De reden hiervoor is dat soepen vol voedingsstoffen zitten. Maar als de tijd een keer ontbreekt om uitgebreid in de keuken te staan is het prettig om eenvoudig een smaakvolle soep op tafel te zetten. De soepen zitten in een glazen voordeelpot, waardoor de consument ziet wat hij koopt.
Ekoland
Ekoland biedt een ruim assortiment biologische basisproducten, waarmee men elke dag wat verantwoords op tafel zet.