Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Federica Giadone, Natura Iblea (Italië):

"Mogelijk tekort biologische en biodynamische wortelen in april"

De oogst van nieuwe wortelen is net begonnen op Siciliƫ, zij het met bescheiden volumes. De grootste vraag komt uit Noord-Europa, met name voor de biologische en Demeter gecertificeerde biodynamische variant. Hoe staat het met de opbrengst van dit soort product in Zuid-Europa en wat zijn de beschikbare volumes voor april en mei? Federica Giadone van Natura Iblea vertelt meer hierover.

In het midden, Federica Giadone

Exclusief artikel
"De teelt in Zuid-Europa van biologische en Demeter gecertificeerde wortelen is niet eenvoudig", legt de manager uit. "Door het gebrek aan regen en de daarmee gepaard gaande hoge teeltkosten hebben veel bedrijven hun deuren moeten sluiten en de weinige overgebleven zien een enorme vraag op zich afkomen. Natura Iblea is een van de weinige bedrijven, zo niet het enige, dat nog Demeter gecertificeerde wortelen beschikbaar heeft. Het is een exclusief artikel geworden. We zijn echter klaar om de export op te starten met onze biologische en biodynamische wortelen."

"Gelukkig beschikt ons bedrijf over ondergrondse waterreserves voor irrigatie, waardoor we het gebrek aan regenval deze herfst konden compenseren", vertelt Giadone. "Maar om het water op te pompen hebben we wel grote investeringen moeten doen in de aanleg van zonnepanelen en we zagen ons tegelijkertijd genoodzaakt het waterverbruik te rationaliseren. Alleen zo slagen we erin voldoende hoeveelheden van uitstekende kwaliteit te oogsten."

Er dreigt een tekort in april
"70% van onze teelt ligt onder contract en dus zullen onze vaste klanten geen problemen ondervinden. Het is echter mogelijk dat er eind april een aanbodtekort ontstaat voor de klanten die geen leveringsprogramma met ons hebben gepland afgelopen herfst", vertelt de manager.

"Dankzij een nieuwe, moderne verpakkingslijn zijn we in staat om ongeveer 100 kilo product per minuut te verpakken in zakken. De Demeter gecertificeerde wortelen worden daarentegen bijna uitsluitend in kratten gelegd. Onze opbrengst daarvan wordt geraamd op 1.300 ton", besluit Giadone.

Voor meer informatie:
Natura Iblea
C.da Marabino
97015 Ispica (Italiƫ)
Tel: +39 (0)932955696
Tel: +39 3270162406
cs@naturaiblea.it
www.naturaiblea.it

Publicatiedatum: